Hollanti voittoon Eurooppaturnauksessa
3.9.2017 9:56 Uutiset / FC Ulvila

Eurooppaturnauksessa huippupelejä

Hollanti raivasi tiensä voitokkaaseen finaaliin

Ulvilan Mynsterin legendaarisella jalkapallostadionilla nähtiin lauantaina lukuisia loistokkaita yksilösuorituksia ja laadukasta yhteen pelaamista, kun FC Ulvilan nuorimmat juniorit kohtasivat toisensa Eurooppaturnauksessa.

FC Ulvilan jo useana vuonna järjestetty Eurooppaturnaus sai uuden mestarinsa syyskuun ensimmäisenä lauantaina pelatussa tapahtumassa. Tänä vuonna turnauksen järjestelyvuorossa oli seuran P9-joukkue. Kauniissa auringonpaisteessa vietetty tapahtuma keräsi yhteen kuusi eri joukkuetta seuran 2006 ja myöhemmin syntyneistä pelaajista. Turnauksessa oli edustettuna eurooppalaisia joukkueita, joihin pelaajat arvottiin siten, että jokaisessa joukkueessa pelasi eri ikäisiä junioreita.

Alkulohkojen pelit käynnistettiin aamupäivällä Suomen ja Italian toimiessa kotijoukkueina Hollannille ja Ranskalle. Hollanti koki karvaan 2-1 tappion Suomelle ja siitä alkoikin oranssipaitojen hurja nousu. Hetkeä myöhemmin hienosti alkaneen turnauksensa jälkeen Italia joutui taipumaan Ruotsille ja Saksa kukisti Suomen. Useiden värikkäiden otteluiden jälkeen siirryttiin otteluohjelmassa iltapäivän puolelle ja mittelöitä jatkettiin tiukoissa välierissä.

Pronssiotteluun matkasivat Ruotsi hävittyään Hollannille ja Saksa jäätyään Ranskan jyrän alle. Yleisö sai nauttia vielä viimeisissäkin peleissä maali-ilottelusta ja taidokkaista kaksinkamppailuista, sillä pronssia otti kotimatkalle mukaansa Ruotsi sen vietyä ottelun nimiinsä 2-1.

Finaaliin lähtivät lopulta ansaitusti Hollanti ja Ranska. Yleisön vielä hämmästellessä juuri päättyneen pronssiottelun hienoja kuvioita, finaalijoukkueiden valmentajat kokosivat joukkueensa napakkasanaiseen palaveriin ja ohjeistivat loppuun asti hiotut taktiikat jokaisen pelaajan määrätietoisesti noudatettavaksi juuri ennen ratkaisevan ottelun alkua. Sovitut asiat toimivat ja jokaisen pelaajan halu voittaa näkyi koko pelin alusta loppuun. Kuten arvata saattaa, finaalin taso oli kova ja voittopokaalin seuraava haltija ratkesikin vain yhdellä maalilla. Hollanti teki sen tarvittavan maalin, vaikka Ranskallakin oli paikkoja ratkaista monta kertaa.

Valmentajat valitsivat joukkueistaan Tsemppari-pelaajat. Tsemppari-palkinnot saivat tänä vuonna Topi Kaivola (Italia), Oskari Alamäki (Suomi), Joakim Sironen (Saksa), Jan-Oskari Koskikangas (Ruotsi), Jari Pihlavamäki (Ranska) ja Juho Ålander (Hollanti).

FC Ulvilan P9-juniorit kiittää runsaslukuista yleisöä pelaajien kannustuksesta ja joukkueen tukemisesta! Myyntipisteissä kävi kuhina tasaisesti koko päivän ajan. Arvat, vohvelit, makkarat ja tuubihuivit tekivät kauppansa, mistä lämmin kiitos.

Turnauksen mahdollistivat ahkerien vanhempien lisäksi mm. Satamaito, TEH-Saneeraus Oy, Ulvilan Autopiste Oy, Sata-Liha Oy.

Eurooppaturnaus 2017 lopulliset sijoitukset: 1. Hollanti, 2. Ranska, 3. Ruotsi, 4. Saksa, 5. Suomi, 6. Italia   
Lisää uutisia
FC Ulvila
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat