FC Ulvila on Läntisen alueen vuoden seura
Julkaistu: 02.02.2023 00.00

FC Ulvila on Läntisen alueen vuoden seura

FC Ulvila on juuri valittu Läntisen alueen vuoden seuraksi. Käynnissä olevassa Seurojen ääni seminaarissa yhtenä osana on viime vuoden onnistujien palkitseminen ja FC Ulvilalle myönnettiin ensimmäistä kertaa vuoden seura -titteli.

Palloliiton raati nosti valinnassaan esille FC Ulvilan alueellisen merkittävyyden. Olemme lähes kaksinkertaistaneet juniorimäärämme muutamassa vuodessa ja kasvaneet Ulvilan suurimmaksi lasten ja nuorten liikuttajaksi. Esimerkiksi vuoden 2022 aikana pelkästään Perhefutiksen ja Pallokerhon mukana liikkui n. 150 lasta (ja lähes 100 aikuista lasten mukana). Myös seurajohtoisuuden lisääminen loi vaikuttavuutta.

Olosuhteiden monipuolinen kehitys on mahdollistanut monilta osin seuran kasvamisen. Mynsterin kenttää pyritään pitämään harjoittelukunnossa niin pitkälle kuin suinkin on mahdollista. Samalla seura on remontoinut kokonaan kentän yhteydessä olevan kerhotalon ja tuonut junioreiden, toimihenkilöiden ja koko seurayhteisön käyttöön tyylikkäät FC Ulvilaa huokuvat tilat. Samalla työ olosuhteiden parantamiseksi jatkuu hurjana myös tänä vuonna. Viime vuonna hankitut katetut katsomot uudistetaan, Mynsteriin saadaan uusi tekonurmi sekä vanha nurmi siirretään Kaskelotille, josta muodostuu kokonaan uusi harjoituspaikka. Voit lukea lisää tämän vuoden olosuhteiden kehityksestä tästä. Konkreettisia askeleita olosuhteiden kehittämiseksi

Myös vastuiden laajasta jakamisesta seurasi kiitosta. Tällä tarkoitetaan pari vuotta sitten tehtyä projektia, jossa kerättiin jokaisen seuran eteen hommia paiskivalta lista, että mihin tehtäviin heidän aikansa kuluu. Tämän listan kanssa alettiin ensimmäiseksi pohtia, että mitä asioita voisimme tehdä fiksummin ja aikaa säästäen. Samalla löytyi paljon asioita, joiden tekeminen lopetettiin kokonaan. Tämän jälkeen vastuita alettiin jakamaan selvästi aiempaa isommalle porukalle. Näin ollen seuran toiminnassa mukana olevat saivat pieniä ja itseään kiinnostavia hommia laajojen kokonaisuuksien sijaan. Tähän prosessiin hyvin läheisesti on linkittinyt erilaisten digitaalisten työkalujen käyttöönotto, jolla seura on saanut merkittävästi helpotusta arjen sujuvuuteen.

Palloliiton raatiin vaikutuksen teki myös FC Ulvilan toimet ukrainalaisten kotouttamiseksi. Meillä on pyörinyt alkusyksystä asti ukrainalaisille lapsille täysin oma ryhmä, joka on tuonut valtavasti iloa ja mieluisaa tekemistä sotaa pakoon lähteneille lapsille. Samalla olemme tarjonneet jokaiselle ukrainalaiselle mahdollisuuden tulla oman ryhmän lisäksi mukaan omien ikäluokkien toimintaan. Useampi ikäluokka onkin päässyt tutustumaan uusiin ukrainalaisiin pelureihin syksyn ja alkuvuoden aikana.

Johtokunta haluaa kiittää koko FC Ulvilan yhteisöä: pelaajia, toimihenkilöitä, vanhempia, yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä arvokkaasta panoksesta seuran eteen. Tämä palkinto on kaikille teille 💛🖤

FC Ulvila ry

fculvila.info@gmail.com


Y-tunnus: 1018307-4

FI07 5700 2020 0788 77