Junioripäällikön katsaus - mietteitä ensimmäisten kuukausien jälkeen
FC UlvilaJulkaistu: 01.01.2024 17.48

Junioripäällikön katsaus - mietteitä ensimmäisten kuukausien jälkeen


Ensimmäiset kuukaudet seurassa alkavat olla takana ja aika on pääasiassa mennyt ihmisiin sekä heidän toimintatapoihinsa tutustuessa. Ensi kesän toiminnan suunnittelussa ollaan myös päästy erinomaisesti vauhtiin. On ollut ilo huomata, kuinka paljon ihmisiä toiminnassa on mukana. Joukkueiden taustatiimit ovat isoja ja seuran yhteisöllisyys on näyttänyt parhaat puolensa, kun joukkueet auttavat toinen toisiaan arjessa.

Sitä ei voi kieltää, etteikö aikainen talvi olisi tuonut isoja haasteita. Vaikka FC Ulvila ei koko Suomen mittapuulla ole iso seura, niin lähes 500 pelaajan harjoittelun järjestäminen ilman jalkapalloon soveltuvia talviharjoittelutiloja Ulvilassa on osoittautunut todella vaikeaksi. Jalkapallon harjoitteluun koko seuralla on yhteensä vain kolme tuntia kenttäaikaa Porista. Tämän päälle tulee Ulvilasta koulujen ja Friitala-Talon salivuorot, jotka eivät valitettavasti riitä tämän kokoisen seuran tarpeisiin. Kaiken lisäksi pienet tilat johtavat osallistujamäärien rajoittamiseen ikäluokkien ollessa liian isoja koulujen saleihin. Käytännössä tämä vaatii salivuoroja kaksinkertaisen määrän tekonurmeen verrattuna.

Ulvilan olosuhteet eivät kalpene millään mittarilla talven ulkopuolisena aikana. Pikemminkin päinvastoin, sillä mahdollisuudet järjestää toimintaa ovat aivan mahtavat. Vaikka joulu jo menikin, niin pienen uuden vuoden toiveen haluaisin heittää Ulvilan päättäjille: tutkikaa mahdollisuuksia lasten talviharjoittelun mahdollistamiseksi Ulvilassa. En toki voi muiden seurojen suulla puhua, mutta varmasti samat haasteet koskevat esimerkiksi pesäpalloilijoita. Onneksi talvi on taas parin kuukauden päästä selätetty ja pääsemme jälleen nauttimaan huipputekonurmista ja lukuisista junioritapahtumista ympäri Ulvilaa.

Oikein nautinnollista ja vauhdikasta vuotta 2024 kaikille!

Tomi Ruuhikorpi


Talven treenejä Porin UK:n tekonurmella

FC Ulvila ry

fculvila.info@gmail.com


Y-tunnus: 1018307-4

FI07 5700 2020 0788 77