Junioripäällikön katsaus - kevät ja alkukesä täynnä onnistumisia
FC UlvilaJulkaistu: 18.07.2024 17.14

Junioripäällikön katsaus - kevät ja alkukesä täynnä onnistumisia

Kevätkierros on kaikkien ikäryhmien osalta saatu pelattua ja on aika pienelle ansaitulle tauolle pelien osalta, sillä joukkueet pelasivat kevään aikana yli 250 sarjapeliä. Tämän lisäksi kevääseen mahtui useita hienoja turnauksia niin Mynsterin kotikentällä kuin muuallakin ympäri Suomea. Pelaajat ovat päässeet nauttimaan myös leireistä ja muista hienoista yhteisistä tapahtumissa, jotka olemme saaneet Mynsterin upealla kentällä järjestää.

Kausi on nyt puolessa välissä ja on ollut hieno huomata, kuinka paljon pelaajat ovat menneet eteenpäin kevään ja kesän aikana. Talven haasteet olosuhteiden osalta ovat takana ja olemme päässeet nauttimaan Ulvilan upeista harjoittelu- ja peliolosuhteista. Tämä onkin näkynyt positiivisena asiana joukkueiden arjessa.


Juhannuspelit keräsivät Mynsterin kentälle ison määrän väkeä

Muutokset pelin ja pelaajien aktivoimisessa ovat tuoneet sekä haasteita, mutta ennen kaikkea luoneet paljon positiivisia vaikutuksia joukkueiden pelaamisessa. Pelaajien aktiivisuuden ja pallollisen rohkeuden ollessa huipussaan on ollut ilo havaita, kuinka hyvin joka ikäryhmä on pystynyt haastamaan muita joukkueita ja olemaan jopa askeleen edellä. Toki sekin on tullut selväksi, että töitä on vielä paljon edessä. Pelin rakenne ei ihan vielä kestä läpi otteluiden, ja sen kanssa saamme jatkossakin paiskia töitä, jotta saamme isot tason heittelyt pois otteluiden sisältä.

Tänä vuonna otimme selkeäksi tavoitteeksi, että varsinkin nuoremmat ikäryhmät eivät ilmoittaudu kaikilla joukkueilla alimmalle tasolle, vaan ainakin yhden peliryhmän pitää olla korkeammalla tasolla. Pelit ovat osoittaneet, että tämä tavoite on ollut täysin oikea ja pelaajat ovat saaneet paremmin omalle tasolleen kehittäviä pelejä läpi kevään. Palaute valmentajilta on ollut todella positiivista tästä linjauksesta ja osa kaipaakin jo vielä kovempia pelejä tulevaisuudessa.

Kesäloman ajan olemme tarjonneet myös mahdollisuuden extraharjoitteluun ja palautteen perusteella tätä toimintaa pitää kehittää ympärivuotiseksi. Ulvilasta löytyy paljon potentiaalisia nuoria, joilla on nälkää tavoitella unelmiaan viheriöllä ja tähän haasteeseen meidän pitää seurana pystyä vastaamaan.

Pidetään pallo ja pelaajat liikkeessä sekä nautitaan Suomen upeasta kesästä. Syyskierros starttaa taas junioreiden osalta elokuun alussa ja toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan futiksesta Mynsterin upealla kentälle.

Tomi Ruuhikorpi
Junioripäällikkö

FC Ulvila ry

fculvila.info@gmail.com


Y-tunnus: 1018307-4

FI07 5700 2020 0788 77